Tuning

26/6/10

Audi R8 GT

   Αν και μέχρι την έναρξη των πωλήσεών του μεσολαβούν αρκετοί μήνες, εν τούτοις η Audi ανακοίνωσε πως η τιμή εκκίνησης για το κορυφαίο R8 που θα φέρει το διακριτικό GT, θα είναι 259.000 ευρώ. Κι όλα αυτά για ένα μοντέλο με συλλεκτική αξία, αφού θα κατασκευασθεί σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό μόλις 333 αντιτύπων. 
Η κατασκευάστρια εταιρία που έχει την έδρα της στο Ingolstadt στην Γερμανία, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την τιμή για την κορυφαία έκδοση του supercar που κατασκευάζει, το R8 GT. Δείγμα και αυτό της σοβαρότητας της φίρμας. Δεδομένου μάλιστα πως οι παραδόσεις του νέου μοντέλου στους ευτυχείς θνητούς που θα το αγοράσουν, θα αρχίσουν την ερχόμενη άνοιξη. Το GT R8 Audi θα κατασκευαστεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό, και συγκεκριμένα θα κατασκευασθούν μόλις 333 μονάδες.    
                              

Το GT Audi R8 θα τροφοδοτείται από τον γνωστό 5.2-λίτρων V10 FSI κινητήρα της φίρμας που για την περίσταση η απόδοσή του έχει φθάσει τους 560 ίππους με την μέγιστη ροπή να είναι στα 540Nm. Σύμφωνα με την φρίμα η τελική ταχύτητα του R8 GT είναι 320 χλμ./ ώρα, ενώ επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Κάτι επίσης ενδιαφέρον, αφορά στην κατανάλωση του αυτοκινήτου, η οποία σύμφωνα με την Audi έχει μειωθεί σημαντικά.

Η τιμή εκκίνησης για το Audi R8 GT έχει οριστεί σε 258.900 ευρώ, η οποία όπως και να το κάνουμε είναι αρκετά υψηλή. Και θα πρέπει να συνυπολογισθεί το γεγονός πως ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αν κάποιος θελήσει να βελτιώσει το επίπεδο του εξοπλισμού του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, το γεγονός πως πρόκειται για το δυνατότερο και ταχύτερο Audi που κατασκευάσθηκε ποτέ, αποτελεί ένα δέλεαρ για όλους εκείνους που έχουν τόσα χρήματα να διαθέσουν.

πηγη''auto24''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ